B-L-O-G 1: Ik ga plannen en neem mee….mijn hoge lat en mijn ADD

Pssssst…
Er is vandaag een eitje gelegd….
Het begon met een ideetje in de ochtend…
En na een dagje verven….
En wat uurtjes broeden…
Eindigt het met een nieuwe persoonlijke titel….

Als ik dit schrijf, is de bui eigenlijk al voorbij. Welke bui, zou je denken…. De creatieve bui. De bui waarin ik plannen maak die zo groot zijn dat ze eigenlijk niet in mijn brein passen.

Uiteindelijk weet ik 10% te bewaren op een plekje in mijn hersenpand zodat ik dit kan uitwerken. Toch lukt met me uiteindelijk om maar 2% van dit plan uit te werken, en dan spreek ik nog van geluk.

Hoe komt dat nou? Dit komt doordat ik de lat zo hoog leg. Het grootste deel van mijn ideeën zijn zo ambitieus dat mijn gezonde verstand afstompt op de enorme tijd en energie die mij het gaat kosten om het te verwezenlijken……

Jammer? Ja, erg jammer. Ik heb mezelf dus een nieuw leerdoel opgelegd: maak een plan en hak het in 10 stukjes. Leg het op volgorde en werk het eerste stukje uit tot een concreet idee.

Ben je nieuwsgierig naar wat het me heeft opgeleverd? Hier komtie…..

Als A(D)HD ervaringsexpert en deskundige op gebied van autisme is het mijn missie om ouders uit regio Zeeuws-Vlaanderen met elkaar in contact te laten komen zodat we samen in gesprek kunnen gaan over alles wat zij geleerd en ervaren hebben op het gebied van de opvoeding van hun kind met (kenmerken van) een van deze diagnoses.

Tijdens mijn creatieve bui werden mijn plannen zo groot, dat ik een theater af moest huren met een lunch. Ik moest een crew samenstellen om de techniek in orde te krijgen en mijn hele familie moest mee om te helpen.

Inmiddels heb ik mijn plan in stukjes gehakt en zijn er 2 concrete plannen over;
• Deze week gaat er een mail de deur uit waarin ik ouders die ik begeleid uitnodig om mee te gaan naar een evenement.
• Deze maand zet ik 5 oefeningen op papier zodat ouders en professionals zelf kunnen ervaren wat AD(H)D is.

Grappig, als ik dit zo schrijf, wordt het wel heeeel concreet.
Dan hoor ik mezelf zeggen: op welke manier is dat helpend?
Antwoord: waarom wachten…… You can do it!

Mijn volgende blog over to-do-lijstjes lees je hier

Fijne groet,

Hetty
De ADHD ervaringsexpert

Meer lezen over mijn leven met AD(H)D? Dat kan hier.

Wil je iets vragen of delen? Laat het me weten.