B-L-O-G 12: Hij stroomde af en nam mee…. Een slaak van opluchting en zijn AD(H)D…

In de laatste schoolweek kreeg ik een appje van een moeder:

Wil je dit blog liever luisteren? Klik dan hier

“Hi Hetty even een kleine overwinning die ik wil delen. Tijdens de rapportvergadering gaf een groot deel van de leerkrachten van Sem aan HAVO potentie in hem te zien. Maar ook zagen zij, dat zijn ADHD het hem moeilijk maakt. Ideeën zijn geweldig maar hij weet soms gewoon niet waar te beginnen en dit logisch uit te werken (ik denk aan de treintjes die je liet zien in de training). Meerdere leerkrachten denken dat Sem er via een omweg ook kan komen dus heeft hij het advies gekregen om af te stromen van HAVO naar VMBO TL.
Waarom een kind kwellen en hem op de toppen van zijn tenen laten lopen? Het maakt ons niet uit wat hij doet. Maar het feit dat nu voor het eerst erkend wordt dat zijn ADHD hem soms in de weg zit en dat het geen onwil, desinteresse of verveling is, voelt voor mij als een overwinning. Nu op naar een wel verdiende vakantie!”.

Er stroomde wat bloed naar mijn wangen…Deze moeder heeft onlangs mijn ervaringstraining gevolgd. Daarin bespraken we het huidige schoolsysteem en we vroegen ons af hoe we kinderen met kenmerken van AD(H)D daarin het beste kunnen laten groeien.

Dit appje bevestigt dat docenten bereidwillig zijn om na te denken over de meest passende leerweg. En dat is voor ieder kind weer anders. Uiteraard vroeg ik hoe haar zoon reageerde op dit bericht:

“Hij is heel erg opgelucht. Hij heeft meteen uitgezocht hoe hij via deze leerweg toch zijn vervolgopleiding kan gaan doen”.
Wat geweldig…. Ik zie hem al voor me over 10 jaar. Strak in uniform, schouders recht en neus in de wind.

– Zijn missie voor de toekomst: defensie.
– Missie van deze moeder: geslaagd! Ze heeft ruimte gemaakt voor zijn droom.
– Mijn missie: creëren van beter begrijpen van- en meer begrip voor AD(H)D…

 

 

Het schreeuwende kind in de supermarkt, we vinden er allemaal iets van… Ik schreef er een blog over

Fijne groet,
Hetty
De AD(H)D ervaringsexpert

Nieuwsgierig naar andere blogs?

Heb je een vraag of wil je informatie over mijn manier van werken, laat het me dan hier weten.