B-L-O-G 22: Ik ga als een speer en neem mee…. Mijn motto voor 2019 en mijn AD(H)D…

Sinds een aantal jaren bedenk ik een motto om het nieuwe jaar in te knallen. Ik heb dat niet zelf verzonnen hoor; een van mijn dierbare jeugdvriendinnen S vertelde mij jaren geleden dat ze dat elk jaar doet. Ik weet nog goed wat haar motto was voor 2016: Ik zeg op alle zakelijke uitdagingen “ja” en ik laat het gewoon gebeuren.
Op dat moment besloot ik om ook een motto te kiezen en het heeft me al zoveel moois gebracht!

Motto 2016: niet er omheen maar er doorheen
Mijn last: Ik vond het lastig om moeilijke gesprekken te voeren en nieuwe uitdagingen vond ik al snel te ingewikkeld waardoor ik die uit de weg ging.
Mijn lust: Door mijn ogen te sluiten, mijn neus dicht te knijpen en te springen, merkte ik dat ik meer aan kon dat ik ooit had gedacht

Motto 2017: LEF
Mijn last: Ik hield me vast aan oude patronen en gewoontes. Een vaste baan waarvan het jasje niet meer paste. Het werd tijd om het roer om te gooien.
Mijn lust: Door een oude deur te sluiten (het opzeggen van mijn vaste baan), gingen zoveel nieuwe deuren open!

Motto 2018: In het licht gaan staan
Mijn last: Jarenlang heb ik mensen op hun eigen persoonlijke voetstuk gezet. Via mijn hobby als fotograaf, als jobcoach en als kinder- gezinscoach en op vele andere manieren. Maar mezelf een prominente plaats geven als ondernemer? Wie was ik om dat te doen?
Mijn lust: Na een aantal opleidingen, lezingen en coachgesprekken met ouders vielen ineens een hele hoop puzzelstukjes op zijn plek: er ontstond een concept waarbij ik (van mezelf) in het licht mocht gaan staan met al mijn kennis en kunde. De AD(H)D ervaringsexpert werd een vruchtbaar feit.

En dan nu mijn nieuwe motto voor 2019: Het allemaal niet zo serieus nemen
Mijn last: door mijn perfectionisme blokkeer ik spontaan of duurt het soms erg lang voordat ik een plan heb uitgewerkt. En aangezien mijn concentratie en focus niet altijd optimaal is, ga ik dingen voor me uitschuiven en uitstellen. En je weet…. Van uitstel komt afstel.

Mijn lust:
• Door mijn motto sta ik niet zo lang stil bij de gevolgen van een eventuele actie.
• Door mijn motto kan ik sommige uitdagingen gewoon laten gebeuren zonder van te voren alle scenario’s te analyseren.
• Door mijn motto laat ik de controle over anderen los (want die heb je nooit) en werk vooral aan de controle over mezelf .
• Door mijn motto kan ik heerlijk om mezelf lachen waardoor ik beter kan relativeren.

Bedankt lieve vriendin S, Joe Motto is Mie Motto

 

 

Blog 23 bestaat uit 2 delen. Lees hier deel 1

Fijne groet
Hetty
De AD(H)D ervaringsdeskundige

Klik hier als je geen genoeg kan krijgen van ditsoort blogs

Wil je meer weten over mij werkwijze of heb je een vraag?