B-L-O-G 53: Liever alleen (vakantieblog)

Nu weet is het zeker. Sommige dingen doe ik liever alleen.

Gisterochtend stapte ik op de fiets richting Zeist. Even naar de bakker om vers gebakken broodjes en langs de supermarkt voor wat drank en spijs. In het buitenland ben ik daar niet zo’n held in maar op road-trip Holland gaat me dat prima af.

Op gevoel reed ik het stadje in met soms een extra keerpunt als ik te ver uit de richting dreigde te gaan. Das het voordeel van fietsen, flexibeler gaat het niet worden, haha.
De terugweg ging wat moeizamer. Toen ik voor de derde keer langs een groep scholieren fietste inclusief touringcar voor hun schoolreis, besloot ik om Google maps te raadplegen en al vlot reed ik de camping tegemoet waar de tafel al gedekt stond.

Vanochtend hetzelfde plan maar dan samen met manlief. En dan wordt het in mijn AD(H)D hoofd plots een heel ander verhaal. Ik moet dan ineens rekening houden met iemand anders. En ik kan dat enorm goed! Zo goed zelfs dat ik er totaal in doorschiet. Een onhandige onzekerheid en afhankelijkheid daalde op mij neer waardoor ik de juiste route niet meer wist. En een bakker was ook al niet zo snel te vinden dus reden we nog maar een rondje of 2.

Hoe komt het dat ik het in mijn eentje gewoon doe, en dat ik in bijzin van een ander zo anders functioneer?
Is het écht zo dat ik ditsoort dingen liever alleen doe? Ik geloof er niets van…

Even voor de duidelijkheid, ik heb dit niet enkel met manlief hoor….. bij autorijden met een bijrijder heb ik er ook last van…… of een city-trip met vrienden….. en zo kan ik nog wel wat voorbeelden bedenken…..

Mijn brein krijgt gewoon een extra prikkel als ik met anderen ben. Bewustwordingen zoals deze zijn iedere keer kleine paragrafen van mijn handleiding. Een handleiding van mijn AD(H)D en, belangrijker nog, van mezelf als mens.

Ik zie het als nieuwe ontdekkingen, nieuwe details waar ik van kan leren

Want daar ben ik nooit te oud voor, toch?

 

Je wil niet weten hoe ik heb geleerd om tot rust te komen op een spijkerbedje…. lees het hier

Fijne groet,

Hetty

de AD(H)D ervaringsexpert

Nog veel meer verhalen over AD(H)D en meer lees je hier.

Een vraag stellen mag natuurlijk altijd. Dat kan hier.