B-L-O-G 63: ideale killer voor angst paniek en ellende

Vakantie, het is en blijft een dingetje in mijn hoofd.

Aan de ene kant wil ik NIETS, helemaal los van van alles uit het dagelijks leven maar aan de andere kant wil mijn AD(H)D hoofd iets anders: rush, snelheid in denken, uitdaging, hersenspinsels…

Vroeger werd ik er letterlijk akelig van. Tot paniekaanvallen toe. Niet tof voor mij maar zeker niet voor manlief.

Daar lag ik dan weer een dag in de caravan met een vol hoofd. En als je je afvraagt van wat? Ik heb werkelijk geen idee.

Waarschijnlijk zocht ik steeds opnieuw naar een adrenalinestoot. En die kreeg ik niet van de simpelste gedachten….. Nee, angst dat de kinderen zouden verdrinken, angst om te verdwalen, angst voor een ongeluk.

Ik die dit soort bizarre gedachten thuis nooit had. Ik die op vakantie veranderde in een angsthaas. Tenenkrommend en ook echt zorgwekkend.

Gelukkig weet ik sinds 10 jaar wat er met mijn brein aan de hand is zodat ik mijn gedachten en behoeften beter kan plaatsen. Daarbij is mijn AD(H)D medicatie een enorme hulp.

En….. ik zorg ervoor dat ik altijd iets om handen heb op vakantie. Een e-reader vol gave boeken (in plaats van een boodschappenkrat en een doos vol)….. mijn tekenspullen om de doodlen en vogeltjes tekenen uiteraard. Mijn haakspul, ik heb het al 3 jaar niet meer gedaan maar het is ooit mijn redding geweest op vakantie dus gaat het mee als placebo……

En….. ik verzin altijd wel iets om mee te keuvelen….. o, dat is niet helemaal waar… dit jaar heeft dochterlief dat voor elkaar gekregen….

We staan namelijk op een camping vlakbij het strand en daar ligt seaglass…. (zo vertelde dochterlief). Seaglass is niets meer dan kleine stukjes glas met afgeronde kantjes door de beweging van de zee, stenen en zand.

Laat ik dat nou heerlijk vinden!!!! Beetje struinen langs de waterkant, zoekend naar deze kleine stukjes geluk…..

Meditatief, rustgevend, dagbesteding, het is maar hoe je het noemt…..

Voor mij is het een ideale killer voor angst, paniek en ellende….

Seaglass zijn mijn stukjes goud deze zomer!

 

Ken je dat liedje; what doesn’t kill you makes you stronger…. ik schreef er een blog over.

Fijne vakantie groet
Hetty
De AD(H)D ervaringsexpert

Meer blogs lezen?

Wil je een vraag stellen? Stuur me dan hier een bericht.