B-L-O-G 10: Ik ga bloggen en neem mee…. mijn taalvouten en mijn AD(H)D…

Ik maak heel wat schrijfmeters als ik in een creatieve flow zit. Het gebeurt ook wel dat er niets uit mijn vingers (lees brein) komt maar over het algemeen weet ik de laatste tijd steeds beter waarover ik wil schrijven.

Tijdens dit proces kom ik een heerlijke staat van paraatheid (ook wel hyperfocus genoemd) waardoor de wereld om mij heen even stil lijkt te staan. En ik…. ik zit met volle overgave achter de laptop te tikken.

Natuurlijk lees ik mijn blog 10 keer na…. is het lekker om te lezen? Zijn alle taalvouten eruit? Is de opbouw goed?

Dat nalezen en verbeteren is me bijna fataal geworden. Als ik mijn blog nalees komen de niet-helpende-gedachten als een confetti regen over mij heen: “Hier heeft niemand wat aan, wie zit hier nou op te wachten, jij schrijft in spreektaal, jij bent de enige die dat snapt”…..en…… taal en schrijfvouten. Da’s ook zo´n mooie om in te blijven hangen.

Oké, ik zou ervoor kunnen kiezen om mijn blogs te laten controleren door iemand anders maar daar pas ik voor. Het zou me ontzettend belemmeren in mijn vrijheid en creativiteit. Daarom kies ik ervoor om mijn blog te schrijven, alle rood onderstreepte woordjes te controleren, het na 1 week nog eens te lezen en dan….. dan doe ik het gewoon….ik publiceer ze….. zo, dan weet je dat tenminste…..

Smaakt dit naar meer? Lees hier dan het volgende blog over de jongen met een luikje naar zijn hart

Fijne groet,

Hetty

De AD(H)D ervaringsexpert

Volledig overzicht van blogs vind je hier

Heb je vragen na aanleiding van mijn blog? Laat het me hier weten.