B-L-O-G 20: Ik nader de kerstvakantie en neem mee……. Mijn innerlijke criticus en mijn AD(H)D……

Gisteren begonnen de eerste signalen….. nou ja, eigenlijk afgelopen weekend al. Mijn oren beginnen dan wat te suizen en het is net of dat er een koud windje langs gaat. Ook merk ik dat mijn wangen gaan gloeien.

Dit zijn lichamelijke signalen die ik 2 jaar geleden nog niet voelde. Ze waren en waarschijnlijk wel maar mijn hersenen scande deze niet als alarmerend waardoor ik geen idee had wat me te wachten stond.

Nu is dat gelukkig anders. Natuurlijk ben ik niet blij als ik koude oortjes krijg. Dit is namelijk geen goed teken. Maar aan de andere kant ben ik gezegend dat ik eindelijk naar mijn lichaam kan luisteren of, anders gezegd, dat mijn hersenen beter prioriteiten stellen aan nuttige informatie in plaats van nog meer ideeen, nog meer prikkels, nog meer emoties erbij en erbij en erbij……. Belangrijkste boodschap voor nu is: ik ben overprikkeld, ik moet even een pas op de plaats maken!

De komende weken doe ik het daarom rustigjes aan. Even geen nieuwe opdrachten, even geen wilde plannen er tussen schuiven. De komende 2 weken focus ik me op de eerste lezing die ik mag gaan geven en ik ga met een collega van VraagKracht aan de slag om een training te ontwikkelen die in het teken staat van Oplossingsgericht Werken en AD(H)D. Een soort XL versie van de ervaringstraining ‘Doe De AD(H)D”. En daar heb ik ongelooflijk veel zin in!

Wat heerlijk eigenlijk, dat het schrijven van deze blog me meteen overzicht geef over alles wat ik al wél doe. De laatste dagen is mijn innerlijke criticus namelijk zo aan het woord geweest, dat ik bijna vergeten was dat ik al heel hard werk en dat ik goed ben zoals ik ben. Externe onverwachte omstandigheden hebben er voor gezorgd hebben dat ik even van mijn padje af ben. En dat zegt niets over wat ik ben, wie ik ben en wat ik al voor elkaar heb gebokst!

Innerlijke criticus hoor ik je denken, wasdah? Even uitleggen…… De innerlijke criticus is het stemmetje wat je onderuit wil halen. Die steeds alle successen en mooie dingen de grond in probeert te drukken. En op dit moment vind ik hem STOM en ben ik hem BEU. Vanuit mijn oplossingsgerichte gedachten bedenk ik me wel eens: “Op welke manier is deze criticus helpend? Wat heeft hij te melden waardoor hij nuttig wordt?”….. Maar op dit moment is het mijn enigste taak om hem even flink de les te lezen. DONDER OP! GA WEG, en neem al je storende gedachten mee en verdwijn naar Timboektoe! Laat me met rust en ga ergens anders je heil zoeken. Ik heb er schoon genoeg van!

Ahum, even terug in het hier en nu, haha…… Wat ben ik blij dat de kerstvakantie eraan komt. Dan kan de riem er even af. Heerlijk met mijn gezin op pad, even er tussenuit. En daarna weer opgeladen met inspiratie, creativiteit en ondernemerschap. Die is er nu natuurlijk nog steeds maar balans, stabiliteit en rust heeft nu even voorrang.

Ik neem dan ook meteen nog een wijs besluit…… Dit is mijn laatste blog van 2018 opdat de woorden er in 2019 weer vlotjes mogen uitvloeien want ik merk dat deze blog wat chaotisch en onsamenhangend is geworden…. Tja ook dat ben ik dus, haha!

Ik wens jullie ongelooflijke fijne laatste weken van het jaar. Omring je met mensen waarbij je je fijn voelt en die belangrijk voor je zijn. Zoek herinneringen met elkaar en maak nieuwe. Zoek troost op de lastige momenten en bedenk dat dit ook helpend is om een nieuwe glimlach te toveren. En die glimlach van jou, die mag iedereen zien omdat je goed bent zoals je bent!

 

Nieuwsgierig naar mijn lege hoofd en een schuldgevoel? Lees dan dit blog.

Fijne en lieve groet,
Hetty
De AD(H)D ervaringsexpert

Nog meer blogs lezen?

Heb je een vraag of wil je jouw ervaring delen? Dat kan hier.