B-L-O-G 51: Ik ga op vakantie en neem mee, mijn tandenborstel en mijn AD(H)D

Kampeervakanties waren niet altijd een pretje voordat ik mijn diagnose kreeg.

De overgang van een druk werkend leven naar rust en avontuur (soort van dan) zorgde voor nog meer onrust in mijn chaotische brein. Ik had toen geen benul en manlief ook niet dus overviel het me steeds en het enige wat ik kon doen was om de 2 dagen flink janken en vooral heul veul slapen. Op de een of andere manier liep ik leeg in energie door de meest bijzondere hersenspinsels die je je maar kunt bedenken.

Zo werd ik in de loop van de vakantie steeds banger om smetvrees te ontwikkelen waardoor ik iedere dag puzzelde hoe ik mijn tandenborstel op een hygi├źnische manier kon wegleggen op het plankje onder de spiegel in het washok op de camping. Kun je nagaan hoeveel kostbare energie ik ’s morgens al verspilde in die paar minuten voor de spiegel.

Vanochtend tijdens het tandenpoetsen in het toiletgebouw op onze camping moest ik hier ineens weer aan denken. Best even pijnlijk om hieraan herinnerd te worden maar wat bij mij overheerst is trots op mijn doorzettingsvermogen dat ik ditsoort angsten heb overwonnen. Helemaal nu ik sinds een aantal jaren weet wat AD(H)D met mij doet en wat ik kan doen om een fijn en ontspannen mens te blijven
Hierdoor zijn onze vakanties weer waar ze voor bedoeld zijn.

 

In mijn jonge jaren ging ik nogal eens op reutel naar studerende vriendinnen in de grote stad. Lees hier mijn belevenissen.

Fijne groet,

Hetty

de AD(H)D ervaringsexpert

Blogs, ik heb er heel wat geschreven. Ga hier naar het overzicht.

Wil je een vraag stellen of iets delen? Dat kan hier.