B-L-O-G 54: spijkerbedje

Ik had het al een paar keer langs zien komen….. het spijkerbedje. Een matje met daarop stekelige rondjes. Met als bedoeling om erop te gaan liggen ter ontspanning. Nou, ik liep er nog niet meteen warm voor hoor….. Wie gaat zich nou bezeren om vervolgens te hopen dat er ontspanning ontstaat?

Maar gaandeweg kwam ik steeds meer reviews tegen die mij triggerde. En zo drukte ik 3 weken geleden op ‘betalen’ waardoor het pakket vlot werd afgeleverd.

O, en wat heb ik weer gelachen met mezelf (ben ik goed in). Want het matje inclusief kussen moest natuurlijk meteen getest worden…..

Eerst met shirt erop gaan liggen, op mijn bed. Dat deed niet zoveel…. Dus shirt uit en mijn blote rug lande voorzichtig op de honderden stekeltjes. Ik kan je zeggen, dat was geen pretje. Zo’n pittig gevoel dat je je afvraagt WAAROM doe ik dit?

Gelukkig had ik dit leer wél de gebruiksaanwijzing gelezen dus ik wist dat ik mezelf even op de proef moest stellen.

Na een paar minuten kwamen mijn stofjes op gang. Endorfine en oxytocine stroomden door mijn lijf waardoor de pijn plaats maakte voor ontspanning. Met mijn yoga skills concentreerde ik me op de plekken die om aandacht vroegen en samen met een gecontroleerde ademhaling kwam ik in een heerlijke flow.

Om een lang verhaal kort te maken…. ik gebruik de spijkermat nu iedere dag. Meestal voor het slapen gaan. Soms val ik op het matje in slaap maar meestal rol ik er op tijd vanaf zodat ik ontspannen in slaap val.

Vanuit het AD(H)D gedachtengoed zorgen de pijnprikkels ervoor dat je je aandacht gaat richten op je lijf ipv enkel op je hoofd (even weg van de 24/7 gedachtestroom en chaos kenmerkend voor ADHD en ADD).

Daarbij weet ik dat mijn lijf moeite heeft met het in gang zetten van gelukstofjes. Hierdoor wordt mijn beloningssysteem moeilijk getriggerd waardoor mijn kritische stemmetje dominant blijft. De spijkermat daagt mijn hormonen uit om de strijd aan te gaan met deze criticus zodat mijn brein zich meer kan richten op successen helpende gedachten. Zie het als hormonen-gymnastiek….. wakker schudden die handel!

Blij dat ik een samenwerkingspartner heb gevonden die me helpt om minder prikkelbaar te zijn…. (dat ben ik dan enkel nog maar voor het slapen gaan, haha).

PS: Er zijn verschillende soorten te koop. Deze is van Flowee

 

Ik ben open over mijn AD(H)D. Lees er hier meer over.

Fijne groet,

Hetty

de AD(H)D ervaringsexpert

Nieuwsgierig naar meer? hier het overzicht van mijn blogs.

En wil je iets vragen? Stuur dan hier een bericht en ik zal je spoedig antwoorden.