B-L-O-G 57: Ho! Ho! Ho! Opbeuren die handel!

BLOG 57

Ik had mezelf opgedrongen om nog een laatste blog te schrijven voor het eind van dit jaar. En hier zit ik dan, te typen met minimale inspiratie.

Ik mijmer over de afgelopen weken…..

Wat heb ik gedaan op de momenten dat ik uitstelgedrag aan het kweken was? Wat heb ik gedaan toen ik chaos in mijn hoofd had? Wat heb ik gedaan toen ik overspoeld werd door emoties?

En ook…..

Wat heb ik gedaan waarvan ik heb genoten
? Wanneer heb ik enorm gelachen? Wat heb ik gedaan voor anderen? Wat heb ik gedaan voor mezelf?

Ik merk dat ik het momenteel lastig vind om over de laatste vragen na te denken. Mijn aandacht word vooral getrokken naar de eerste vragen, die gaan over mijn AD(H)D worsteling’. En ik kan je zeggen, dat beurt me niet op. En ik kan je zeggen, ik wil eigenlijk wel opgebeurd worden…..

Ik zal je nog eens iets zegen….. ik heb momenteel echt moeite om mezelf op te beuren. En doordat dat niet lukt, wacht ik totdat anderen dat voor me doen terwijl ze niet eens weten wat er zich in mij afspeelt……

Ik ga er natúúrlijk niet om vragen, dat voelt heel raar en stel ik me enorm kwetsbaar op (duh….). Alhoewel, soms ga ik wel op zoek naar opbeuring (ja, het is een Nederlands woord, heb ik zojuist opgezocht).

Als ik écht behoefte heb aan opbeuring, dan zoek ik mensen op waarvan ik weet dat ze dat heel goed kunnen.

Wil je me even vasthouden? Wil je me knuffelen? Zullen we gaan wandelen? Heb je zin in koffieklets? Mag ik je even bellen om te zeuren? Je hoeft enkel maar te luisteren….

En soms kan ik opgebeurd raken door naar een anderen te luisteren, door erkenning te geven voor hún worsteling of door gewoon nog een bakkie in te schenken.

Opbeuren, opbeuring, opgebeurd….. Wat een grappig woord eigenlijk! En hoe vaker ik het lees en hardop zeg, des te meer ik mezelf opbeur……

Nu ga ik me richten op de toffe vragen, dat gaat nu stukke beter!

Ho! Ho! Ho! Ik wens je een hele fijne kerstperiode toe

 

Mijmeren over mijn motto van het nieuwe jaar, lees dit!

Fijne groet,
Hetty
De AD(H)D ervaringsexpert

Nog tijd over voor een blog? Zie hier….

Een vraag stellen doe je het beste door me hier een bericht te sturen.