B-L-O-G Extra blog: Geïnspireerd door mijn opleiding neem ik mee…. Het leiderschap over mezelf en over mijn AD(H)D….

Zoals je ongetwijfeld al op sociale-media hebt kunnen lezen volg ik een opleiding bij mijn collega’s van VraagKracht. 6 maanden lang dompel ik mij onder in het oplossingsgerichte gedachtengoed.
De afgelopen 2 dagen werkten we aan (persoonlijk) leiderschap en we oefenden wat af! Het mooie is dat we steeds oefenen met elkaar. Dat betekent dat je steeds de kans krijgt om je met je eigen vraag aan de slag te gaan terwijl de ander kan oefenen met gesprekstechnieken.
En dat doet een heleboel met me…..

Ik heb verschillende vraagstukken op tafel kunnen gooien waaronder ook een aantal heel persoonlijke. Denk aan de toekomst van mijn bedrijf, het omgaan met een (te) vol agenda en de balans tussen werk en privé.

Nu al die intense gesprekken na borrelen in mijn brein bedenk ik het volgende: Waarin heb ik het afgelopen jaar het leiderschap genomen?

En het is me ineens erg duidelijk….. het is mijn AD(H)D; Ik heb het leiderschap genomen over mijn eigen diagnose. En jeetje, wat ben ik daar blij om. Ik ben keihard aan de slag gegaan met de wetenschap dat ik AD(H)D heb waardoor er een enorme bewustwording is gekomen.

🍀 Ik heb ontdekt hoe mijn brein werkt
🍀 Ik ben me bewust van de vele gedachten die ik heb
🍀 Hoe mijn lijf daar op reageert
🍀 Welk gedrag ik vervolgens kies zodat ik en fijn mens blijf.

Deze vorm van leiderschap heeft me geholpen met het vergroten van mijn zelfkennis maar zeker heeft het me geholpen om een fijne moeder en geliefde te blijven voor het allerbelangrijkste in mijn leven, namelijk mijn gezin.

Ik ben ongelooflijk trots dat ik van mijn diagnose inmiddels mijn bedrijf heb gemaakt waardoor ik stevig in mijn schoenen sta. Die stevigheid heeft een enorm positief effect op de mensen waarmee ik samen leef en waarmee ik samenwerk. Het is een dagelijks cadeau wat ik met alle liefde mag ontvangen en mag uitpakken.

Het leiderschap over mijn AD(H)D….. dat betekent niet dat ik het 100% alleen doe. Dat betekent ook niet dat ik het 100% alleen kan. In mijn privéleven is mijn lieve man hierin mijn steun en toeverlaat. Hij kent mij door en door en ik heb geleerd om naar hem te luisteren als ik als een blinde stier door het huis loop omdat ik overprikkeld ben of als ik last heb van onduidelijkheid en onvoorspelbaarheid.

Op dat moment heb ik hem keihard nodig! Eigenlijk is het ook niet zo vreemd omdat ik bepaalde AD(H)D gekkigheden pas zie als anderen mij erop wijzen. Dat is het bewijs dat leiderschap niet betekent dat je het alleen hoeft te doen want:

🍀 Leiderschap betekent niet dat je de weg nooit kwijt raakt
🍀 Leiderschap betekent niet dat je nooit steun en sturing nodig hebt
🍀 Leiderschap betekent niet dat je soms nood hebt aan een schouder om op te huilen

Leiderschap kun je dus best in de eendje 🐥 proberen, maar weet dat je nooit alleen bent…..

Mijn volgende blog gaat over een moeder die de dappere stap nam om zich te laten onderzoeken op AD(H)D…

Fijne groet,
Hetty
De AD(H)D ervaringsexpert

Meer blogs lezen?

Wil je iets vragen? Stuur me dan hier een bericht.