B-L-O-G 3: Ik ga naar pilates en neem mee…..mijn concentratie en mijn AD(H)D

Een nieuw blog, waar zal ik dan beginnen? Wat zal ik vertellen? Teveel om op te noemen. Teveel meegemaakt waar ik over zou willen schrijven. Keuzes maken. Hoofd en bijzaken van elkaar scheiden……

Wil je deze blog liever luisteren dan lezen? Klik dan hier.

Zo gaat het in mijn AD(H)D-hoofd als ik enthousiast word. Grenzeloze creativiteit neemt het van mij over, wat vervolgens weer leidt tot chaos.

Oké Hetty, eerst denken dan doen….. Tja, als dat zo gemakkelijk was, dan had ik al vele blogs geschreven. Ik neem een besluit: ik laat het rusten en neem een paar dagen de tijd. Kortom: eerst denken, dan doen!

Sinds kort ga ik op zaterdagochtend met mijn man naar Pilates. Als je denkt: “dat zijn wat grondoefeningetjes” dan heb je het mis. Pilates is gericht op spiergroepen waarvan je het bestaand nooit geweten hebt. Het leren voelen van deze spiergroepen is een ware ontdekkingsreis.

Na een drukke werkweek merk ik dat ik overgevoelig ben waardoor ik al mijn spiergroepen tegelijk voel! Het onderscheiden van hoofd en bijzaken (lees: bijspieren) was dus mijn grootste uitdaging in de eerste 5 lessen.

De volgende 5 lessen werd mijn concentratie flink op de proef gesteld; zodra ik de juiste ´onderliggende´ buikspier te pakken had, voelde ik dat mijn ´diepere´ bilspieren en mijn ´aangrenzende´ bovenbeenspieren zich ook samentrokken. Klopt dat? Is dat de bedoeling? Doe ik iets verkeerd? Frustratie alom!

Geregeld werd ik zo boos op mezelf dat ik een aantal keer huilend naar het toilet ben gerend.

Een aantal keer mocht ik na de les even blijven zodat we de basis nog eens rustig door konden nemen.

“Dat is gek” zei de lerares, “Als ik het uitleg doe je het precies goed en als je het opnieuw doet, lukt het je niet meer….Jij denkt teveel na, Hetty, je moet niet zoveel denken, je moet het gewoon doen”.

Huh? Hoezo eerst denken, dan doen… In mijn AD(H)D-hoofd werkt het blijkbaar andersom, als het om pilates gaat…..

Heb je nog tijd voor blog 4 over hyperactiviteit?

Fijne groet,
Hetty

de AD(H)D ervaringsexpert

Benieuwd naar de andere blogs?

Wil je meer weten of heb je een vraag? Laat het me dan hier even weten, dan hoor je snel van me.